Unde sunt ei, dar unde suntem noi...

Nu vreau sa fie un articol kilometric pentru ca, sincera sa fiu, m-am saturat de parerile contradictorii pe acest subiect. Femeile se intreaba unde a disparut cavalerismul in zilele noastre ( da, am auzit o discutie de genul chiar zilele trecute la metrou ), unde sunt barbatii adevarati, ce li s-a intamplat etc. Probabil se refera la una din situatiile de mai jos:

Pe de alta parte, daca ar fi sa urmam modelul de mai sus, nici saracii barbati/baieti nu ar avea de unde sa aleaga. Doar ca ei, fata de noi, nu se plang atata si incearca sa se adapteze la schimbarile noastre si sa gaseasca ce e mai frumos in noi. Hai fie, in spatele lamentarilor noastre, si noi incercam acelasi lucru cu ei.




Ideea e simpla: daca tot ne intrebam unde a disparut cavalerismul in ziua de azi, ar trebui sa ne uitam in jur si sa ne intrebam si unde a disparut feminitatea sexului frumos.

4 comentarii :

  1. Corect! Pentru cine să mai facă pe cavalerii? Dacă un astfel de cavaler se oferă să-i deschidă unei domnișoare ușa magazinului sau să-i aducă o floare la fiecare întâlnire, respectiva îl va considera un fraier.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lumea a înțeles greșit emanciparea și evoluția. Pe deoparte moda a impus niște reguli de multe ori cretine atât la femei cât și la bărbați, mai ales că moda este schimbătoare ca vremea, iar pe de altă parte multe femei au înțeles greșit ideea de evoluție, alegând să arate cam ca tipa aia de mai sus și foarte probabil consideră că ce independentă și non-conformistă este ea. În opinia mea cea mai mare vină a purtat-o lumea modei și propagandele făcute pe la TV de persoane gen Bote ți totodată oamenii care cred că tot ce zboară se mănâncă.

    RăspundețiȘtergere
  3. O femeie poate să fie atât de independentă, pe cât de feminină. E vorba de rafinament şi bun gust aici, şi evident, de personalitate şi caracter. Pentru că poate să exprime feminitatea şi atunci când deschide gura să ai impresia că stă pe şantier. Feminitatea vine din suflet, din gândire, din maniere şi caracter.

    Ne lipseşte eleganţa anilor 40, când manierele erau naturale, la ele acasă.
    Dar trebuie să ne conformăm lumii în care trăim, să ne păstrăm eleganţa şi feminitatea, deşi uneori situaţiile şi oamenii nu ne lasă să le folosim, pentru că, e evident, dacă cineva îţi dă în cap, trebuie să ripostezi, nu e loc de eleganţă şi maniere, e vorba de viaţa noastră în joc/ bunuri etc.
    Păcat! Cred cu tărie că eu m-am născut în perioada nepotrivită.
    Cel mai rău mă enervează puştii (români sau nu), şi, mai nou şi fete (românce sau nu) care întind mâinile după tine sau arată cât de necivilizat ştiu să vorbească! Parcă sunt într-o competiţie! Care e cel mai bun la a arăta cât de needucate au ajuns generaţiile cele noi. Nu-mi plac oamenii needucaţi! Şi am 19 ani...

    RăspundețiȘtergere
  4. Clar trebuie sa ne asumam greselile, dar consider ca barbatii de acum, sunt pentru femeile de acum. Se gasesc inca cavaleri, asa cum inca se mai gasesc doamne.

    RăspundețiȘtergere